my DIARY

Dear diary …

Af jord er du kommet . Til jord skal du blive . Af jord skal du igen opstå .

Husk bårebuketten !

Det er februar 2017. Sofus’ farfar er lige død og vi skal til begravelse.
Men hvad er forventet af os til begravelsen ... Ud over at kramme farmor en ekstra gang, når vi ser hende .


Det er forventet, at vi til en begravelse tager en bårebuket med .

hverfor ?
hvorfor egentlig tage en buket med ?
Hundredevis af smukke blomster støves sammen i dusinvis af kranse op langs kirkegulvet, og lægger sidenhen i lag ved gravstenen for at kastes i kompostspanden, når de kort efter visner .

Det der egentlig varer ved er kortene , som har siddet på blomsterne . Dem som farmor tager med hjem . Alle de personlige hilsner . Selvfølgelig skal det være personligt .


Personlig bårebuket .

Selvom det er pli at følge normerne, gør jeg det med et twist. Jeg gør det for farmor . Farfar får sin obligatoriske bårebuket , men den skal sige mere om ham end om blomsterne i sæson .

Farfars personlighed

  1. Farfar var en stille mand , der sad for sig selv i vante rammer . Han har gjort tingene som de altid er blevet gjort , og sådan skulle det være .

  2. Farfar elskede at lave papirklip . Han skar og klippede flora og fauna og satte dem sammen til små uroer . Som vi kunne få i massevis og som kirken solgte til sine årlige julemarkeder .

Papirklippet bårebuket .

Farfar fik en bårebuket i papirklip . Eller det blev egentlig en rundpyntet blomsterkrans i papir . Jeg købte en krans i hø, og klippede mørkegrønne blade, der fik en markering på midten, så de kunne bukkes og få lidt liv . Andre grønne blade cuttede jeg på mit børne legetøj . Og så rullede jeg blomster i rødt og hvid .

This is is :


bårebuket.jpg

Vi var glade for at give en bårebuket illustreret i en personlig fortolkning af Farfar .

og vigtigst af alt

Farmor blev glad !

Kh

Mia

bårebuket.jpg
mia strobech